Kvinnelige tennisspillere

Vi skal her fokusere på kvinnelige tennisspillere, fordi tennis har heldigvis vært en sport hvor kvinner har fått veldig mye oppmerksomhet, spesielt om man sammenligner med andre idretter, hvor det er i veldig stor utstrekning menn som blir omtalt. Det er også menn som blir betalt best, generelt sett, noe som også øker oppmerksomheten da folk på en måte blir tiltrukket det. Noe som er litt synd fordi det finnes helt fantastiske utøvere på den kvinnelige siden, noen som kanskje til og med har gått forbi til og med det mennene har prestert. Serena Williams er, for eksempel, den mest vinnende tennisspilleren gjennom tidene, bare bak Margaret Court som vant sine titler for 50 år siden, men hun har ikke tjent like mye penger som Novak Djokovic. Ganske mye mindre faktisk.

På en måte så kan man si at det er slik markedet fungerer, men det føles litt feil uansett, at hun har tjent 50 millioner dollar mindre. Menn får mer oppmerksomhet av publikum og av sponsorer, noe som gjør at markedet for menn blir større. Men med tanke på Williams-søstrene, Martina Hingis, Navratilova og mange andre, så kan man ikke si at kvinnetennisen akkurat mangler profiler, og det de gjør er akkurat like imponerende som det mennene gjør.

Det eneste er at muligens så er forskjellen i kvalitet fra de beste til de nest beste litt større i kvinnetennis, slik at det er “enklere” for de å vinne, men slike ting er vanskelige å bevise og i stor grad subjektive. Det eneste man kan si med sikkerhet er at menn og kvinner gjør det samme, og i uansett hvilken sport det er snakk om, så er det imponerende å være så god som det Williams har vært, og noe som virkelig gjør en til en verdensstjerne i den sporten man er i.