Mannlige tennisspillere

Som vi så litt på i artikkelen om kvinnelige tennisspillere, så nevnte vi at menn blir betalt bedre enn kvinner. Det er noe som er en generell trend i samfunnet som sådan, men det er også klart at spillere som Federer, Djokovic og Nadal har fortjent hva de har fått hittil. Fordi de er faktisk helt utrolige utøvere, med en teknikk og en motor som vanskelig kan matches egentlig. Det er liksom en grunn til at de er i verdenstoppen i en idrett som kanskje er en av de vanskeligste i verden å mestre. Det er mulig å nevne mange andre spillere opp i gjennom historien, men det er en grunn til at dette blir klart for tennisens gullalder.

Med all respekt for spillere som har kommet før og gjort seg bemerket i sporten, det at disse tre har vunnet så mye, i direkte konkurranse med hverandre og andre svært dyktige spillere, sier veldig mye om hva de har klart å oppnå. De dominerer jo sportsnyhetene hver gang en stor turnering settes i gang, og det er svært vanskelig for andre å faktisk nå opp til hva disse har gjort.

Som nordmenn har vi egentlig bare hatt Christian Ruud som virkelig har klart å representere oss på et høyt nivå blant mennene, og hans høyeste posisjon i verden var nummer 39. Det lengste han kom i en Grand Slam var den fjerde runden i 1997 i Australian Open. Det er faktisk ganske imponerende i seg selv det altså, fordi det er en veldig tøff sport, og på verdensbasis så er det veldig mange som driver med det. For mange av oss så er det jo vanskelig å bare se ballen når den kommer mot oss i hundrevis av kilometer i timen, så det er noe som bør roses, når man faktisk blir så god i det.