De ulike turneringene

Det finnes mange ulike tennisturneringer i verden, og de aller største av de har du sikkert hørt om, spesielt om du er bare litt interessert i sporten. Det er jo de fire store; US Open, French Open, Australian Open og Wimbledon, og det er svært få, både på kvinne- og herresiden som har vunnet alle fire i løpet av sine karrierer. Dette er jo toppen av toppen, som også genererer veldig stor interesse hos publikum. Turneringer som dette, som har eksistert i flere tiår er liksom en del av den årlige sportskalenderen, og noe som folk bare venter på at skal settes i gang. Det er Australian Open som setter det hele i gang, i januar.

Etter det så får man French Open, Wimbledon og US Open på løpende rekke i løpet av sommermånedene, og det er en tradisjon, rett og slett. Det er liksom det som gjør at prestisjen er så høy og at i tennisverden de er så viktige. For herrene så er det Roger Federer som har vunnet flest Grand Slams, med hele 20 stykker. Han er også bare en av 8 som har vunnet alle disse i løpet av sin karriere. For å ta frem forskjellen mellom Norge og Sverige i tennis her, så har svenskene to spillere i topp ti av de som har vunnet flest Grand Slams, med Björn Borg og Mats Wilander, mens ingen nordmann har ikke en gang kommet til en finale.

Slike forskjeller er avgjørende, fordi de også inspirerer andre til å følge etter de. Dette er jo turneringer som blir sett på over hele verden, så det hadde vært gøy å fått en spiller fra Norge på dette stadiet. Det ville gjort mye for sporten generelt her i landet, og kanskje vi hadde sett fler og fler spillere hevde seg i toppen.