Dyrt med tennis

Noe av det største problemet som tennis har, og det er noe vi har pratet om i andre artikler, er en slags ekskludering av mennesker som ikke har mulighet, som oftest økonomisk. For eksempel, i en tennisklubb på Østlandet, så koster det 1400 kroner for en times trening i uka, om du ønsker å melde deg på den klubben. Eller 1900 kroner for tre timer. Det er klart at det er altfor mye for de aller fleste der ute, som ikke finner pengene til det de trenger som mest, for å ikke snakke om tennisavgift til barna sine.

Det er jo et problem, fordi man kan miste veldig mange talent på den måten, fordi man ikke har mulighet til det. Dette er heller ikke et problem som bare er begrenset til Norge altså, langt i fra. Man ser det jo faktisk konstant på tv også, og i film, hvor eksklusivt tennis føles. Det er ikke ofte en ser tennisbaner i nabolag som er fattige akkurat, og det er et problem om man ønsker å være mer inkluderende. Vår mistanke er derimot at de som styrer dette er mer enn fornøyde med hvordan situasjonen er, og på grunn av at det er så få som spiller, så øker man også prisene, som i Norge. Som er synd, rett og slett.

Det er kanskje ikke noe problem å være for eliten, men bare tenk deg hvilke potensielle spillere vi har gått glipp av i gjennom historien på grunn av det. Litt mer tilgjengelighet så kunne tennishistorien sett veldig annerledes ut. Men, det må sies at de som har vært, og er i toppen, har fortjent det, fordi de har jobbet hardt hele sitt liv for dette. Så det er ikke ment å rakke ned på det. Vi får håpe det forandres litt i fremtiden i hvert fall.