Tennis i Norge

I Norge finnes det faktisk ganske mange tennisklubber som en kan bli medlem av, om man skulle ønske det. Det er klart de ikke er like kjente som klubber i andre idretter som for eksempel fotball, men de er uansett livsviktige i hvordan sporten utvikles her i landet, og at det gir unge interesserte et sted å holde på. Organisert sport er jo således viktig, fordi det er ikke noen i verden som har blitt dyktige på noe uten å trene mye og lenge, som oftest med hjelp av gode trenere, noe som tennisklubber i all hovedsak tilbyr.

Noe som også er viktig å poengtere er at de aller fleste tennisklubbene i Norge befinner seg på sør- og østlandet, selv om det også finnes i andre regioner. Det er naturlig siden den største andelen av befolkningen også bor der, men også fordi det har vært en større interesse i det området for tennis enn ellers i landet. De to kanskje mest berømte tennisspillerne i Norge er Christian Ruud og Casper Ruud og de representerte Snarøya Tennisklubb, som ligger i Bærum. Det er klart det kan være tilfeldigheter, men at jo flere klubber man har, jo større sjanse er det for at et talent kommer igjennom, er svært sannsynlig.

Det er vanskelig for tennis å konkurrere mot andre idretter i Norge, som vi har nevnt i andre artikler, fordi de har en så stor og spesiell status i vår kultur. Det man kanskje kunne trengt er en skikkelig stjerne i de kommende årene som kan inspirere en yngre generasjon. Kanskje en som Casper Ruud er den vi har ventet på? Han er tross alt den høyeste rangerte junioren i verden, så det ligger mye potensial i det. Ellers for tennisklubber landet over bare fortsette det gode arbeidet de har gjort frem til nå!