Om tennis

Tennis er en veldig gammel idrett, langt gamlere enn fotball og mange av de andre idrettene som man kjenner til i dag, og som kanskje har overgått tennis i popularitet. En av de største grunnene til det er kanskje fordi tennis er en sport som er avhengig av utstyr for å fungere. Du trenger nett, to racketer og en ball, mens man i fotball egentlig kan spille med hva som helst. Det er noe som utgjør en veldig stor forskjell rundt om i verden, spesielt i steder hvor de ikke er like økonomisk sterke som i vesten. Det er dog noe som er ganske vanskelig å forandre på, dessverre.

Man har dog sett at det har kommet fler og fler spillere fra land som tradisjonelt sett ikke har vært så aktive i sporten, så noe kan utvikles fra det. Igjen, ser man på historikken i Grand Slam så ser man også hvor få svarte som virkelig har hevdet seg, utenom Arthur Ashe og Serena Williams. Vi vil tørre å påstå at det ikke har så mye å gjøre med talent, men mer med mulighet og økonomisk kultur. Tennis sammen med golf er kanskje en av de idrettene som er “hvitest” i det finnes svært få andre som hevder seg. Hvorvidt det er et problem eller ikke, avhenger av hva slags syn man har på det.

Uansett så er tennis en av de vanskeligste idrettene å mestre, alt foregår i et veldig høyt tempo, og det er utrolig energikrevende å løpe rundt som man gjør der. Vi er rett og slett heldige at franskmennene begynte å slå en ball med håndflaten for flere hundre år siden! Fordi det er faktisk sånn tennis startet, før det videreutviklet seg, men det visste du kanskje allerede?

Vi gleder oss allerede til neste Grand Slam!